Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Tenis

04. 01. 2014. 12:53   >>  12:53

ODBRANILA TITULU

Na Li pobjednica kineskog finala

Kineskinja Na Li osvojila je osmu titulu u karijeri savladavši u finalu turnira u Šenženu zemljakinju Peng Šuai sa 6:4, 7:5.

Na Li je slavila u dva seta, mnogi bi pomislili bez većih problema, ali u finalu je viđeno dosta uzbuđenja.

Peng je u prvom setu imala prednost od 4:3 u gemovima, a onda je najbolja kineska teniserka osvojila šest uzastopnih gemova za osvanjanje prvog dijela igre 6:4 i vođstvo u drugom setu od 3:0.

Međutim, Peng se nije predavala, "probudila" se pri rezulatu 4:1 za Na Li, vezala četiri gema, pa je Na Li morala da servira za ostanak u drugom setu. Ipak, na scenu ponovo stupa Na Li i sa tri uzastopna gema dolazi do 7:5 i pobjede.

Njoj je ovo bila osma WTA titula u karijeri, a prvi turnir na kojem je uspjela da odbrani titulu, dok Peng ni nakon šest finala još uvijek nema nijednu osvojenu titulu.

Nagradni fond na turniru iznosio je 500.000 dolara od čega je 112.080 pripalo pobjednici, kao i "bonus" od 260 WTA poena.

Poražena Peng zaradila je 56.040 dolara i 200 WTA bodova.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније