Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Tenis

24. 12. 2013. 11:39 >> 11:40

NAMJEŠTAO MEČEVE

Pet godina suspenzije za španskog tenisera

Španskom teniseru Giljermu Olasu izrečena je petogodišnja suspenzija zbog namještanja mečeva. Osim toga, moraće da plati 25.000 dolara.

Olaso je proglašen krivim za za tri korupcijska prekršaja iz 2010., direktno ili indirektno želio je da utiče na ishod ili na bilo koji drugi segment nekog meča.

Jedinica za Integritet tenisa (TIU) proglasila ga je krivim i zato što nije prijavio da su mu tražene povjerljive informacije ili da je pokušan uticaj na njega da namjesti ishod susreta.

Jedinica je saopštila da 236. igrač svijeta neće morati da odsluži posljednjih 18 mjeseci suspenzije ako do tada otplati kaznu od 25.000 dolara i uključi se u programe protiv korupcije i za rehabilitaciju.

To je samo jedan u nizu posljednjih skandala oko namještanja mečeve u tenisu. Mnogi kladioničari upravo u tenisu vide svoju šansu, kao i ostalim individualnim mečevima, jer ih je lako namjestiti, a teško dokazati te tvrdnje.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније