Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Tenis

Beta [ R.B. ]

28. 01. 2022. 12:59 >> 13:00

AUSTRALIJAN OPEN

Medvedev bolji od Cicipasa za finale

Ruski teniser Danil Medvedev plasirao se danas u finale Otvorenog prvenstva Australije u Melburnu, pošto je u polufinalu pobijedio Grka Stefanosa Cicipasa sa 7:6(5), 4:6, 6:4, 6:1.

Medvedev će se za trofej u svom drugom uzastopnom finalu u Melburnu boriti sa Špancem Rafaelom Nadalom koji je ranije danas bio bolji od Italijana Matea Beretinija u četiri seta i koji će igrati za rekordnu 21. grend slem titulu.

Rus će sjutra pokušati da osvoji svoj drugi grend slem zaredom nakon osvajanja prošlogodišnjeg US Opena. Na drugoj strani, Cicipas ni iz trećeg pokušaja nije uspio da se plasira u finale Australijan opena.

U prvom setu nije bilo brejkova, a bliži tome da oduzme servis protivniku bio je Medvedev koji je u devetom gemu propustio četiri brejk prilike. Taj dio igre je, na kraju, riješen u taj-brejku koji je dobio Rus sa 7:5.

Drugi teniser svijeta je na početku drugog seta poveo sa 2:0, Cicipas je uspio da izjednači na 3:3, da bi u devetom gemu iskoristio nekoliko grešaka Medvedeva i napravio odlučujući brejk.

Medvedev je u finišu drugog seta prigovorio sudiji da Cicipas dobija savjete svog trenera Apostolosa Cicipasa, a žučnu raspravu sa sudijom nastavio i po završetku seta.

Rus je treći set počeo sa 15:40, ali ga to nije poremetilo. Spasio je obje brejk lopte u tom gemu, potom je u desetom gemu iskoristio drugu setu loptu za vođstvo od 2:1. U četvrtom setu je potpuno dominirao na terenu, protivniku je prepustio samo jedan gem i plasirao se u finale poslije dva i po sata igre.

Medvedev i Nadal su do sada odigrali četiri meča i Španac vodi sa 3:1.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније