Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Tenis

M.M.Lj. [ Beta ]

23. 01. 2022. 09:16   >>  14:05 2

AUSTRALIAN OPEN

Nadal u četvrtfinalu, Zverev eliminisan

Španski teniser Rafael Nadal plasirao se danas u četvrtfinale Otvorenog prvenstva Australije u Melburnu, pošto je pobijedio 69. igrača svijeta Francuza Adrijana Manarina poslije tri seta, 7:6, 6:2, 6:2.

Peti teniser svijeta pobijedio je poslije dva sata i 14 minuta i 14. put u karijeri se plasirao u četvrtfinale Australijan opena.

U prvom setu nije bilo brejka i odigran je taj-brejk koji je Nadal dobio sa 14:12. Taj-brejk trajao je 28 minuta i 40 sekundi.

Španac je poslije toga bio ubjedljiviji, u naredna dva seta pet puta je oduzeo servis Manarinu, koji je napravio jedan brejk, i plasirao se u 45. četvrtfinale nekog grend slem turnira. Ispred njega su samo Švajcarac Rodžer Federer sa 58 velikih finala i srpski teniser Novak Đoković sa 51.

Nadal se izjednačio sa Džonom Njukombom na drugom mjestu liste sa po 14. plasmana u četvrtfinale Australijan opena, a prvi je Federer sa 15.

Nadal će u četvrtfinalu igrati protiv Kanadjanina Denisa Šapovalova koji je pobijedio trećeg tenisera svijeta Njemca Aleksnadra Zvereva sa 6:3, 7:6, 6:3.

Meč je trajao dva sata i 23 minuta, Šapovalov je četiri puta oduzeo servis Zverevu, koji je napravio dva brejka.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније