Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Tenis

M.M.Lj. [ Beta ]

17. 01. 2022. 08:12   >>  08:14 4

SAVLADAO GIRONA

Nadal lako do drugog kola AO

Španski teniser Rafael Nadal plasirao se u drugo kolo Australijan opena, pošto je je na startu turnira pobijedio Amerikanca Markosa Girona 6:1, 6:4, 6:2.

"Igram sve bolje i bolje. Teško je reći gdje sam u poređenju sa mojim najboljim nivoom. Morate da idete iz dana u dan, da prihvatite da ne ide uvijek dobro i ostanete pozitivni", rekao je 35-godišnji Nadal poslije meča.

Ovaj meč je trajao sat i 49 minuta, od čega drugi set 49 minuta, samo zbog toga što je Nadal napravio nekoliko neiznuđenih grešaka što je omogućilo njegovom protivniku da malo duže ostane na terenu.

Nadal je ispustio samo osam poena na svoj prvi servis, upisao je 34 vinera (od čega sedam asova) u odnosu na Gironovih deset i spasio obje brejk lopte sa kojima se suočio.

Trenutno šesti teniser svijeta cilja rekordnu 21. grend slem titulu, a posao mu je dodatno olakšan nakon što je devetostruki šampion Australijan opena Novak Đoković juče deportovan iz Australije nakon što je odbijena njegova žalba na ukidanje vize.

Nadal će u drugom kolu igrati protiv pobjednika meča Janik Hanfman (Nemačka) - Tanasi Kokinakis (Australija).

U drugo kolo prvog grend slem turnira u sezoni plasirao se i sedmi teniser svijeta, Italijan Mateo Beretini, koji je pobijedio Amerikanca Brendona Nakašimu sa 4:6, 6:2, 7:6, 6:3. Beretini će u drugoj rundi igrati protiv još jednog Amerikanca, Stefana Kozlova.

Prvu prepreku preskočio je i Francuz Gael Monfis koji je bio bolji od Argentinca Federika Korije sa 6:1, 6:1, 6:3 i u drugom kolu igraće protiv Kazahstanca Aleksandera Bublika, dok je Španac Pablo Karenjo Busta slavio protiv Argentinca Tomasa Martina Ečeverija sa 6:1, 6:2, 7:6.

Rus Karen Hačanov je eliminisao Amerikanca Denisa Kudlu (3:6, 6:3, 6:2, 7:6), Francuz Adrijan Manarino je bio bolji od Australijanca Džejmsa Dakvorta (6:4, 2:6, 3:6, 6:2, 6:1), dok je Amerikanac Sebastijan Korda pobijedio Britanca Kamerona Norija (6:3, 6:0, 6:4).

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније