Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Tenis

P.R. [ Beta ]

07. 01. 2022. 19:29   >>  19:31 5

FRANCUSKA MINISTARKA

"Đoković će moći da učestvuje na Rolan Garosu"

Zdravstveni protokoli nametnuti za velike sportske događaje u Francuskoj, posebno zdravstveni "mjehuri", omogućili bi "nekome poput Novaka Đokovića da uđe u zemlju" i učestvuje na Rolan Garosu, izjavila je danas francuska ministarka sporta Roksana Marasineanu.

U Francuskoj će sportista "koji nije vakcinisan" moći da učestvuje na takmičenju jer će to dozvoliti protokol i zdravstveni "mehur", objasnila je ona odgovarajući na pitanje o svjetskom broju 1 i Rolan Garosu.

"Postoje zdravstveni protokoli koje za velike događaje nameću dotične federacije, koji se dodaju protokolima zemlje i to je ono što će nekome poput Novaka Đokovića omogućiti da uđe na teritoriju Francuske", rekla je ministarka Marasineanu.

Deset dana prije početka Australijan opena, devetostuki šampion tog grend slem turnira nalazi se u hotelu u kojem su smještene izbjeglice i tražioci azila.

Đoković je u srijedu doputovao u Melburn, ali mu nije dozvoljen ulazak u Australiju pošto mu je odbijena viza.

On je krenuo za Australiju pošto je dobio medicinsko izuzeće za učešće na prvom grend slemu sezone, iako nije vakcinisan protiv koronavirusa. Do ranih jutarnjih sati bio je u izolaciji na aerodromu, a potom je prebačen u hotelski karantin.

Đoković je trebalo da bude deportovan, ali se to neće desiti do ponedjeljka, pošto je prvi teniser svijeta uložio žalbu na odbijanje vize.

"U Francuskoj danas nemamo iste propise kao Australija za ulazak u zemlju za sportiste kao za ostale državljane drugih zemalja", podsjetila je ministarka Marasineanu i dodala da je Rolan Garos u maju i da se ne zna da li će neki propisi biti izmijenjeni.

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније