Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Tenis

Izvor: Beta [ I. P. ]

12. 09. 2021. 07:10 >> 07:11

OSVOJILA US OPEN

Radukanu šampionka: Naše vrijeme tek dolazi

Britanska teniserka Ema Radukanu osvojila je titulu na Ju Es openu, nakon što je u dva seta pobijedila Kanađanku Lejlu Fernandes 6:4, 6.3.

Radukanu, 150. igračica svijeta, pobijedila je Kanađanku, 73. na WTA listi, nakon sat i 51 minut igre.

Britanka je u prvom setu odlučujući brejk napravila u 10. gemu, da bi u drugom dva puta uspjela da oduzme servis protivnici što je bilo dovoljno za osvajane seta i pobjedu.

Osamnaestogodišnja Radukanu je ispisala istoriju pošto je postala prvi kvalifikant, u ženskoj ili muškoj konkurenciji, koji se ikad plasirao u finale i osvojio neki grend slem turnir.

Koliko je Britanka dominantno odigrala čitav turnir, govori i podatak da je kao kvalifikant do titule stigla bez izgubljenog seta.

Ovo je bilo prvo tinejdžersko grend slem finale još od 1999. godine kada je u finalu Ju Es Opena Serena Vilijams savladala Martinu Higins.

"Naše vrijeme tek dolazi"

Nakon meča poručila je da njihovo vrijeme tek dolazi.

"Dubina i kvalitet u ženskom tenisu je sjajan, svako može da osvioji bilo koji turnir. Nadam se da dolazi nova generacija i da ćemo ići stopama legendi kao što je Bili Džin King koja je ovdje. Ali i Virdžinija Vejd. Mnogo mi znači što je Virdžinija ovdje, Tim Henman takođe, to mi je davalo vjeru da mogu da pobijedim", kazala je ona.

 
Foto

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније