Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Tenis

[ Izvor: B92 ]

22. 06. 2021. 09:31   >>  09:31

MOJA OBJASNIO

Rafa iscrpljen, pod mentalnim pritiskom

Karlos Moja, trener Rafaela Nadala, govorio je o odluci svog pulena da ne igra na Vimbldonu i Olimpijskim igrama.

Takođe, dotakao se i nedavnog polufinala Rolan Garosa, u kojem je Nadal poražen od Đokovića.

"Sezona na šljaci je bila naporna, a Rafa je bio iscrpljen, pod velikim mentalnim i fizičkim pritiskom. Odmoriće zasluženo, ovo je maraton, trka na duge staze u kojoj morate da donosite teške odluke. Rafa je prIJe nekoliko godina dostigao tačku velikom zamora iz kojeg se jedva izvukao. Sada je opet jako blizu tome. Ne može da igra Grend slem jer nije na 100 odsto", rekao je Moja.

Mnogo je onih koji su Nadalovu odluku protumačili kao nešto ishitreno nakon poraza od Novaka u polufinalu Rolan Garosa.

"Poraz ga nije toliko pogodio koliko činjenica da imamo nedjelju dana manje za pripreme za Vimbldon. Mentalno je komplikovano suočiti se sa ograničenjima u toku pandemije. Sve ovo utiče na Rafu."

Moja je analizirao Rafin poraz od Novaka u Parizu.

"Bio je to meč jako sličan onom u Rimu prije nekoliko nedjelja. Sve je bilo izjednačeno i nekoliko poena je prelomilo susret. Novak je bio bolji u tim situacijama, poput 5:6 u trećem setu, ali je, takođe, u prvom setu na 5:0 za Rafu, Novak podigao nivo igre. Rafa je napravio previše neiznuđenih grešaka i njegov servis i bekhend nisu bili na nivou. Naučićemo dosta iz obog meča", zaključio je Moja.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније