Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Tenis

Izvor: B92

12. 06. 2021. 07:40 >> 07:53

OSTAJE NA 13. TITULA U PARIZU

Nadal: Zaslužena pobjeda, nijesam imao svoj dan

Rafael Nadal je tek treći put u karijeri poražen u jednom meču na Rolan Garosu.

Osvajač 13 titula u Parizu poražen je poslije četiri sata i 13 minuta epske bitke sa Novakom Đokovićem, 3:6, 6:3, 7:6 (4), 6:2.

"Na početku sam igrao gore, pravio sam greške. Imao je brejk lopte u prvom gemu. Onda je imao gem lopte u narednom. Moglo je da bude 2:0 za njega, a bilo je za mene, pa onda 4:0. Tad je počeo da pravi više grešaka. Istina je i da su uslovi bili nešto sporiji kako je meč išao. Igrali smo po veoma toplom vremenu i sa visokim odskokom. Tokom noći, situacija se menja. Tako da je bio niži odskok. Lopta dobija manje topspina. To je više odgovaralo njemu, ti uslovi. Nije ni važno. To je tenis. Igrač koji se bolje prilagodi je igrač koji zaslužuje da pobijedi. Nema sumnje da je zaslužio pobjedu", rekao je Nadal.

Meč je svakako jedan od klasika Frenč opena, a treći set jedan od najboljih koji je ikada viđen.

"To je sport, znate. Ponekad pobijediš, ponekad izgubiš. Pokušao sam da dam sve od sebe. Nije bio moj najbolji dan. Čak iako sam se borio, uložio mnogo napora, pozicije za udarce večeras nisu bile tako dobre. Protiv igrača koji voli da napadne lopticu rano, nijeste u stanju da ga isterate sa pozicije, to je veoma teško. Čak i tako imao sam imao veliku šansu na 6:5, set loptu, drugi servis. To je to. Sve je moglo da se dogodi tada. Onda sam napravio duplu grešku, lak volej u taj-brejku. Istina je da je bilo ludih poena. Tu je i umor, zar ne? Takve greške se dešavaju. Ako hoćete da pobijedite, ne smijete praviti te greške. I to je to. Svaka mu čast. Bila je velika borba. Pokušao sam, ali nijesam imao svoj dan", dodao je Rafa.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније