Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Tenis

Beta

11. 06. 2021. 19:01 >> 19:01

GRK PRVI PUT U FINALU

Cicipas nakon pet setova savladao Zvereva za finale RG

Peti teniser svijeta Stefanos Cicipas plasirao se u finale Rolan Garosa pošto je danas u Parizu savladao Njemca Aleksandera Zvereva sa 6:3, 6:3, 4:6, 4:6, 6:3.

Grk je do pobjede nad šestim igračem svijeta došao za tri sata i 36 minuta igre.

U prvom setu Cicipasu je bio dovoljan brejk u drugom gemu, koji je sačuvao do kraja tog dijela igre.

Zverev je na početku drugog seta poveo sa 3:0, a onda je Grk napravio seriju od šest uzastopnih gemova, i dobio taj dio igre.

Treći dio igre pripao je Zverevu, nakon što je u trećem gemu napravio brejk, koji je sačuvao do kraja seta.

Na startu četvrtog seta Njemac je napravio brejk, koji je bio dovoljan, da nakon iskorišćene druge set lopte dodje do izjednačenja u setovima.

U odlučujućem setu Cicipas je do brejka došao u četvrtom gemu, da bi zatim u osmom gemu na servis Zvereva propustio da iskoristi četiri meč lopte.

Ipak u narednom gemu Grk je uspio da odservira za pobjedu i plasman u finale drugog ovosezonskog grend slema.

Cicipas će u svom prvom grend slem finalu igrati protiv boljeg iz meča u kojem se kasnije danas sastaju prvi teniser svijeta Novak Đoković i treći igrač na ATP listi Rafael Nadal.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније