Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Tenis

[ Beta ]

11. 06. 2021. 09:20 >> 09:21

PRENOS NA TVCG2

Đoković - Nadal za polufinale Rolan Garosa

Sprski teniser Novak Đoković i Španac Rafael Nadal odigraće danas 58. međusobni duel, u polufinalu Otvorenog prvenstva Francuske. Prenos meča možete pratiti na TVCG2.

Đoković trenutno vodi sa 29:28 u međusobnim duelima. Međutim, Nadal ima prednost od 10:6 na grend slemovima, od čega je 7:1 na Rolan Garosu (uključujući i pobjedu u finalu 2020), dok na šljaci ima 19 pobjeda i sedam poraza, a posljednju je upisao prošlog mjeseca u finalu turnira u Rimu.

"To nije meč poput bilo kog drugog. To je najveći izazov koji možete da imate - da igrate na šljaci protiv Nadala, na terenu na kojem je imao toliko uspjeha", rekao je Đoković.

Nadal je na dvije pobjede od svoje 21. grend slem titule, čime bi iza sebe Švajcarca Rodžera Federera sa kojim je trenutno izjednačen.

Na drugoj strani, Đoković pokušava da dođe do broja 19 i tako stigne na samo jednu grend slem titulu manje od najvećih rivala.

Španac ima skor od 105:2 na Rolan Garosu, a Đoković je odgovoran za jedan od ta dva poraza, u četvrtfinalu 2015. godine.

Trenutno prvi teniser svijeta je trofej u Parizu podigao 2016. godine i sada bi mogao da se pridruži Rodu Lejveru i Roju Emersonu kao jedinim teniserima koju su po najmanje dva puta osvajali sva četiti grend slema.

Meč Đokovića i Nadala neće početi prije 17.30, a prije njih na teren će Njemac Aleksander Zverev i Grk Stefanos Cicipas koji će se sastati u prvom polufinalu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније