Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Tenis

[ Beta ]

07. 06. 2021. 17:24 >> 17:30

ROLAN GAROS

Đoković nakon preokreta i predaje Muzetija u četvrtfinalu

Prvi teniser svijeta Novak Đoković plasirao se u četvrtfinale Otvorenog prvenstva Francuske pošto mu je danas Italijan Lorenco Muzeti predao meč pri rezultatu 6:7, 6:7, 6:1, 6:0, 4:0.

Meč između srpskog tenisera i 76. igrača svijeta trajao je tri sata i 28 minuta.

Đoković je prvi stigao do brejka na meču i poveo sa 3:1, ali je 19-godišnji Muzeti uspio da se vrati i potpuno preokrene rezultat.

Prvo je vratio brejk i izjednačio na 3:3, da bi se u taj-brejku vratio poslije 1:4 i dobio taj dio igre sa 9:7. Srpski teniser je uspio da spasi dvije set lopte u tom taj-brejku, ali ne i treću.

Drugi set je počeo identično kao prvi, samo su uloge bile zamijenjene. Muzeti je poveo sa 3:1, Đoković je odmah u narednom gemu vratio brejk i potom izjednačio na 3:3.

Do kraja seta igrači su bili sigurni na svoj servis, pa je i taj dio igre riješen u taj-brejku koji je Italijan bolje odigrao. Poveo je sa 4:0 i tu prednost je sačuvao do kraja za velikih 2:0 u setovima.

Prvog tenisera svijeta nije poremetio gubitak prva dva seta, zaigrao je mnogo bolje i sigurnije pa je u naredna dva seta protivniku prepustio samo jedan gem.

Prije početka petog seta Muzeti je uzeo medicinski tajm-aut, da bi u prvom poenu Đoković prilikom pada povrijedio prst na desnoj ruci.

Povreda nije omela Đokovića da nastavi sa dobrom igrom, a pri rezultatu 4:0 Muzeti je predao meč srpskom teniseru.

U četvrtfinalu protivnik će mu biti deveti teniser svijeta Italijan Mateo Beretini, kojem je meč osmine finala bez borbe predao Švajcarac Rodžer Federer.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније