Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Tenis

07. 05. 2021. 12:54 >> 12:55
1

NAGRADA LAUREUS

Nadal i Osaka najbolji sportista svijeta

Španski teniser Rafael Nadal i Japanka Naomi Osaka dobitnici su tradicionalne nagrade Laureus World Sportsman of the Year, za najbolje svjetske sportiste u prošloj godini.

Nagrade Sportske akademije Laureus dodijeljene su na "virtuelnoj svječanosti" u Svečnosti, a Nadal je drugi put u karijeri dobio to prestižno priznanje.

Prethodno je za najboljeg sportistu svijeta biran 2011. godine.

Fudbaleri Bajerna izabrani za tim godine, nakon osvajanja šest trofeja.

Nagradu za životno djelo sa posebnim naglaskom na njen angažman u borbi za rodnu ravnopravnost dobila je legendarna američka teniserka, Bili Džin King.

Svjetski prvak u Formuli 1 Britanac Luis Hamilton nagrađen je za angažman u borbi protiv rasizma, fudbaler Mohamed Salah dobio je priznanje za društveno koristan rad, a kvoterbek Kanzas siti Čifsa Patrik Mahoms za najveći napredak.

Sportiste godine bira 400 sportskih novinara iz 75 država.

Prestižno priznanje od sportista sa prostora bivše Jugoslavije osvajali su Janica Kostelić i Novak Đoković.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније