Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Tenis

Beta

15. 04. 2021. 23:45 >> 23:43

ZBOG ROLAN GAROSA

ITF pomjerio datum za određivanje učesnika OI

Teniska ATP i WTA rang-lista od 14. juna koristiće se za određivanje koji teniseri ostvaruju direktan plasman na Olimpijske igre u Tokiju u pojedinačnoj i dubl konkurenciji, saopštila je danas Međunarodna teniska federacija (ITF).

Prvobitni datum trebalo je da bude 7. jun, ali je pomjeren za nedjelju dana zbog odlaganja početka Otvorenog prvenstva Francuske.

Početak Rolan Garosa je sa 23. pomjeren na 30. maj, zbog porasta broja slučajeva kovida-19 u toj zemlji, pa će se finala igrati 12. i 13. maja.

Kompletna lista igrača za Olimpijske igre biće objavljena do kraja juna, a parovi u mješovitom dublu će biti poznati po dolasku u Tokio.

U glavnom žrijebu u pojedinačnoj konkurenciji naći će se po 64 tenisera i teniserki, u muškom i ženskom dublu takmičiće se po 32 para, a u mješovitom dublu 16 parova.

Svaka država će moći da ima po najviše šest teniserki i tenisera - maksimalno po četiri u pojedinačnoj i po dva dubla u obje konkurencije, dok će u miks dublu moći da ima najviše dva para.

Teniski turnir na Igrama u Japanu trebalo bi da se održi od 24. jula do 1. avgusta.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније