Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Tenis

Beta

05. 04. 2021. 09:37   >>  09:39

ATP LISTA

Đoković povećava rekord, Zverev preskočio Federera

Najbolji teniser svijeta Novak Đoković započeo je danas 315. nedjelju na prvom mjestu ATP liste i tako nastavio da uvećava sopstveni rekord po broju sedmica provedenih u vrhu svjetskog tenisa.

Đoković je u odnosu na prošlu listu izgubio 45 bodova, sada ima 11.963, odnosno 1.933 boda više od drugoplasiranog Rusa Danila Medvedeva.

Španac Rafael Nadal je i dalje treći, iza njega su Austrijanac Dominik Tim i Grk Stefanos Cicipas, dok su Aleksander Zverev i Rodžer Federer zamijenili mjesta pa je sada Nemac šesti, a Švajcarac sedmi.

To je bila i jedina promjena među najboljih deset na svijetu, pošto slijede Rus Andrej Rubljov, Argentinac Dijego Švarcam i Italijan Mateo Beretini.

Šampion Mastersa u Majamiju, poljski teniser Hubert Hurkač napredovao je za 21 poziciju i od danas je 16. na ATP listi. Finalista Majamija, Italijan Janik Siner napravio je osam koraka napred i sada je 23. teniser svijeta.


ATP lista, Top 10:

1. Novak Đoković (Srbija) 11.963 poena
2. Danil Medvedev (Rusija) 10.030
3. Rafael Nadal (Španija) 9.670
4. Dominik Tim (Austrija) 8.660
5. Stefanos Cicipas (Grčka) 7.040
6. Aleksander Zverev (Njemačka) 6.125
7. Rodžer Federer (Švajcarska) 5.875
8. Andrej Rubljov (Rusija) 5.400
9. Dijego Švarcman (Argentina) 3.720
10. Mateo Beretini (Italija) 3.453

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније