Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Tenis

12. 11. 2013. 10:58 >> 10:58
17

FIZIČKI ISCRPLJEN

Đoković: Bilo bi savršeno titulom okončati godinu

Poslije osvajanja završnog Mastersa, Novak Đoković kazao da je bi trofej u Dejvis kupu predstavljao idealan kraj sezone.

"Fantastičan kraj sezone, ali ovdje nije kraj, predstoji nam Dejvis kup i savršeno kada bismo titulom okončali godinu", rekao je Đoković i dodao:

"Fizički sam iscrpljen, uzimajući u obzir koliko sezona traje. Odigrao sam mnogo napornih i emotivno iscrpljujućih mečeva, ali bio sam i u gorim situacijama. Kao nedavno, kada sam poslije poraza na US openu poslije samo dva dana igrao u drugoj vremenskoj zoni i u drugim uslovima. Dejvis kup u meni budi najveće i najbolje emocije, daću sve od sebe da se oporavim i da pružim maksimum".

Novak je u finalu Mastersa dobio Nadala sa 6:3, 6:4 i osvojio je sedmi trofej ove sezone.

"Osjećam zadovoljstvo, ispunjen sam srećom i svim pozitivnim stvarima koje sportista može da doživi u ovakvim trenucima. Igrao sam protiv svog najvećeg rivala, broja jedan na svijetu, ali ono što sam napravio u posljednja dva i po mjeseca zaista je nevjerovatno. Nijesam očekivao da neću izgubiti nijedan meč od finala US opena. Takav niz mi uliva dodatno samopouzdanje, a onda mogu da igram tenis koji mi je karakterističan. Već sam imao i duži niz, 2011., znam kako je dobar osjećaj, tada se potežu udarci koji se možda ne bi igrali da nema samopouzdanja", kazao je Đoković za "B92".

Nadal sada vodi sa 22-17 u pobjedama, a Đoković smatra da uvijek odlučuju nijanse.

"U našim mečevima vjera u sebe i psihička stabilnost i smirenost donose pobjedu, pošto je igrački razlika mala. Svjestan sam da u ovakvim mečevima odlučuju dva-tri poena. Igram mnogo bolje protiv njega nego što je to bio slučaj sredinom godine", zaključio je Đoković.

Пратите нас на

Коментари17

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније