Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Tenis

11. 11. 2013. 23:13 >> 09:39
12

SAVLADAO NADALA

Đoković odbranio titulu u Londonu

Novak Đoković uspio je večeras da odbrani titulu na završnom Mastersu u Londonu. Srpski teniser savladao je svog najvećeg rivala Rafela Nadala 2:0 (6:3, 6:4), u meču u kojem je bio mnogo bolji rival.

Nadal će još minimum godinu morati da čeka na prvi trofej završnog Mastersa, dok je ovo Đokoviću treća titula.

Što se tiče međusobnih okršaja, španski teniser vodi sa 22:17, a dobio je tri od pet mečeva u ovoj godini. Ipak, večeras mu to nije ništa značilo, Đoković je igrao sigurnije i agresivnije, dok je Nadal samo u par navrata uspio da mu parira, više je griješio, dozvoljavajući rivalu da ga napadne.

Jako čudne promjene rezultata viđene su u prvom setu. Đoković je počeo silovito, od prvih 16 poena, 12 je riješio u svoju korist i poveo 3:0 u gemovima. Potom je Nadal uspio da napravi brejk i sačuva svoja dva servisa, pa je rezultat bio neriješen 3:3. Ipak, srpski teniser manje je griješio do kraja seta, uzima još jedan servis Španca pa je bio u prilici da servira za vođstvo u setovima.

Prvi set osvojio je na najljepši način - forhendom i asom iz prvog servisa.



Na početku drugog seta, teniseri su razmijenili po gem, ali je Nadal u trećem forhend greškama dozvolio Đokoviću da dođe do tri vezane brejk prilike, što je srpski teniser iskoristio da ostvari prednost.

Zahvaljujući strpljivoj igri, Đoković je i na sljedeći servis gem Nadala mogao do brejka, ali je Španac odličnim servisima uspijevao da sačuva svoj servis kod rezultata 4:2 za Đokovića.

Međutim, drugi teniser na ATP listi, čuvao je prednost do kraja duela, imao je meč loptu na servis Nadala, ali je ipak do pobjede došao na svoj servis.

Bilo je napeto u zadnjem gemu, nije se Nadal lako predao, ali branilac titule nakon dva seta dolazi do pobjede u finalu.

Đoković je posljednji poraz pretrpio u finalu US opena i od tada je, zaključno sa noćašnjom, ostvario 22 uzastopne pobjede, osvojio je tri turnira (dva Mastersa) i večeras potvrdio da se nalazi u sjajnoj formi.

Пратите нас на

Коментари12

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније