Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Tenis

09. 11. 2013. 21:50 >> 21:50

PRIZNANJE RIVALU

Federer: U duelu sa Nadalom sam autsajder

Rodžer Federer je poslije plasmana u polufinale završnog Mastersa u Londonu izjavio da je bio smiren i dočekao šansu u trećem setu meča sa Del Potrom. Fedeks je takođe rekao da je Nadal veliki favorit u polufinalu.

Federer je u direktnom duelu koji je odlučivao o polufinalisti, savladao Del Potra sa 4:6, 7:6, 7:5.

„Odličan je osjećaj pobijediti u ovakvom meču, zaista sam srećan. U trećem setu sam ostao prilično miran najviše zbog prethodnih nekoliko nedjelja, jer sam imao uspone i padove u mečevima u Bazelu i Parizu. Zato mislim da mi je to pomoglo danas, da ne brinem previše“, rekao je Federer.

Švajcarac je istakao da na svakom turniru pruža maksimun i da želi da ide do kraja, ali da je i polufinale veliki uspjeh.

“Očito je finale stalno cilj, ali mislim da sam malo realniji posljednjih nedjelja i mjeseci. Nekada bude pozitivno i kada prođete uvodne runde. Zato mislim da je cilj svakog igrača da dođe do polufinala“, dodao je Rodžer.

Fedeksa u polufinalu čeka stari rival Rafael Nadal, sa kojim nema dobar međusobni skor (21:10 u pobjedama za Španca).

"Samo je potrebno da imam pravi mentalni pristup i da igram sa malo manje pritiska u odnosu na prethodne mečeve sa njim. S obzirom na okolnosti, moram sebe smatrati autsajderom, naročito zbog moje i njegove sezone. Možda mi je baš to potrebno da sjutra odigram malo bolje", zaključio je Federer.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније