Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Tenis

Beta

22. 02. 2021. 23:40   >>  23:40

MAREJ

"Mlađi teniseri ne mogu posebno da ugroze veliku trojku"

Britanski teniser Endi Marej ocijenio je danas da igrači nove generacije ne mogu posebno da ugroze Novaka Đokovića, Rafaela Nadala i Rodžera Federera u borbi za trofeje na grend slem turnirima.

Đoković je u nedjelju osvojio deveti trofej na Australijan openu, 18. grend slem u karijeri, pošto je pobijedio 25-godišnjeg Danila Medvedeva iz Rusije sa 7:5, 6:2, 6:2.

"Velika trojka" - Đoković, Nadal i Federer je osvojila 15 od posljednjih 16 grend slem trofeja. Austrijanac Dominik Tim je osvojio taj jedan grend slem, prošle godine na US openu, na kome je Đoković diskvalifikovan jer je lopticom pogodio linijskog sudiju.

Federer i Nadal imaju po 20 grend slem titula.

Đoković je nedavno rekao da mladi igrači još nisu preuzeli igru, uprkos tome što se tako priča i da će im na svaki način otežati osvajanje grend slema.

Nekada prvi teniser svijeta Endi Marej rekao je da mlađi igrači još ne mogu da ugroze "veliku trojku".

"Očekivao sam da će finale biti neizvjesnije, ali takođe znam koliko je Novak tamo dobar kada ima svoju igru i izuzetno je motivisan. Kada igraš protiv nekog ko je osvojio 17 grend slem titula, 19 ili 20, ono što ovi momci rade sada, to je prilično zastrašujuće", rekao je Marej, prenio je Eurosport.

"Mlađi igrači nijesu pokazali da su naročito blizu. Na US openu Dominik Tim je uradio ono što je trebalo za pobjedu, ali da Novak nije poslao lopticu u vrat sudije, mislim da bi ishod bio kao i do tada", naveo je britanski teniser, trostruki osvajač grend slem titula.

Marej će ove nedjelje igrati na turniru u Monpeljeu, što će biti njegovo prvo takmičenje u ovoj godini. U prvom kolu protivnik će mu biti Egor Gerasimov iz Bjelorusije.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније