Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Tenis

[ Beta ]

21. 02. 2021. 17:16 >> 17:16

O POVREDI I PRITISKU

Đoković: Pokidao sam mišić u Melburnu

Srpski teniser Novak Đoković rekao je da je tokom Australijan opena, na kome je danas osvojio devetu titulu, pokidao stomačni mišić i da nije bilo pošteno pošto je bilo spekulacija o tome da li je zaista povrijeđen.

Đoković je osvojio deveti trofej u Melburnu, ukupno 18. grend slem titulu u karijeri, pošto je u finalu pobijedio Danila Medvedeva iz Rusije sa 7:5, 6:2, 6:2.

Prvi teniser svijeta je u meču trećeg kola protiv Tejlora Frica iz SAD pokidao mišić.

"Odmah sam osjetio da je pukao stomačni mišić. Poslije meča sam rekao da pretpostavljam da je to, ali sam osjetio da je pokidan. Bilo je spekulacija, pitali su se kako sam se brzo oporavio, da je to nemoguće. Shvatam ih, svi imaju pravo na svoje mišljenje, ali to nije fer. Ali nije ni prvi ni posljednji put. Nisam dozvolio da to utiče na moju igru, osvojio sam trofej kao odgovor na sve to", rekao je Đoković.

"Nije bilo optimistično da ću da igram osminu finala, dva sata prije meča nisam znao da li ću da igram. Bol je bio podnošljiv i prihvatio sam da uz to moram da igram. Zahvalan sam medicinskom timu", dodao je prvi igrač svijeta.

On je rekao da ga boli i da ne uživa kada ga napadaju otvoreno u medijima.

"Ne mogu da kažem da me nije briga, ali mislim da imam debelu kožu, da se nosim sa tim stvarima i koncentrišem na ono što mi je bitno", dodao je.

On je najavio da će krajem godine biti objavljen dokumentarni film u kome će biti objašnjeno šta se sve dogodilo u Australiji.

"Ovo je bio rolerkoster, pomiješane su mi emocije, mnogo je žrtvovanja, patnje na početku se nismo osjećali dobrodošlim pogotovo zbog onoga što su mediji pisali o teniserima, ali ovo je bio uspješan turnir za Australiju i organizatore. Teško da ćemo bilo gdje vidjeti publiku na tribinama", dodao je on.

Đoković je rekao da još nije odlučio na kojim turnirima će igrati ove sezone pošto nije lako stalno biti na putu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније