Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Tenis

20. 02. 2021. 11:26 >> 11:38

ČETVRTA TITULA

Osaka šampionka Australian opena

Japanska teniserka Naomi Osaka osvojila je danas titulu na Otvorenom prvenstvu Australije, pošto je u finalu pobijedila Amerikanku Dženifer Brejdi sa 6:4, 6:3.

Osaka je do svoje četvrte grend slem titule, a druge u Melburnu, stigla posle sat i 17 minuta igre. Pored dva trofeja na Australijan openu, Osaka je dva puta slavila na Otvorenom prvenstvu SAD, 2018. i 2020. godine.

Na drugoj strani, 25-godišnja Brejdi nije uspjela da podigne trofej u svom prvom grend slem finalu.

Osaka je lako osvojila prva dva gema na svoj servis u današnjem finalu, da bi poslije grešaka Brejdi stigla do prvog brejka na meču i prednosti od 3:1. Treća teniserka svijeta, međutim, u narednom gemu nije uspjela da potvrdi brejk, Amerikanka joj je oduzela servis nakon čega je stigla do izjednačenja 3:3.

U devetom gemu Osaka je spasila jednu brejk loptu, da bi u narednom poslije greške Brejdi iz forhenda stigla do vođstva od 1:0 u setovima.

Osaka je u drugom setu vrlo brzo stigla do 4:0, uz dva brejka, i tako najavila pobjedu i osvajanje četvrte grend slem titule. Brejdi se nije predavala, u petom gemu je vratila jedan brejk, ali je Osaka bila sigurna u posljednja dva gema na svoj servis.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније