Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Tenis

rtcg.me/Beta

16. 01. 2021. 16:30   >>  16:29

SVI U STROGOM KARANTINU

Melburn: Dva tenisera pozitivna na koronavirus

Teniseri koji su čarter letom došli u Melburn iz Los Anđelesa moraće u strogi dvonedjeljni karantin, jer su otkrivena dva slučaja pozitivnih na korona virus.

"Umjesto pet sati treninga na otvorenom u 'balonu', moći ćemo da treniramo samo u zatvorenom prostoru", objavio je na društvenim mrežama urugvajski teniser Pablo Kuevas, jedan od putnika tog leta.

Strogi karantin naređen je svim putnicima leta koji je dovezao tenisere i teniserke, kao i njihove stručne timove.

Australija je pristala da prihvati oko 1.200 tenisera i članova štabova koji treba da stignu u Melburnu u 15 posebnih letova kako bi nastupili na prvom grend slem turniru u sezoni.

Najbolji svjetski teniseri počeli su da pristužu u Australiju, među njima i prvi igrač sveta Novak Đoković, kako bi odradili dvonedeljni karantin prije početka turnira u Melburnu i Australijan opena.

Đoković je stigao u Adelajd, gdje bi zajedno sa Rafaelom Nadalom i Serenom Vilijams, trebalo da učestvuje na egzibiciji 29. januara.

Prvi teniser svijeta će nakon toga predvoditi tim Srbije na ATP kupu koji će se od 1. do 5. februara igrati u Melburnu.

Među igračima koji su već doputovali u Melburn, gdje će se igrati svi turniri, jeste i dvostruka šampionka Viktorija Azarenka koja je bila na jednom od 15 čartera koji unajmio Teniski savez Australije kako bi doveo tenisere u tu zemlju.

I željela je da svi znaju da joj je drago što je u Australiji uprkos svim ograničenjima zbog korona virusa i dvonedjeljnom karantinu u Melburnu.

"U Melburnu sam. Hvala svima koji ste to omogućili. Mogu samo da zamislim koliko je sati rada i kompromisa bilo potrebno da bismo bili ovdje", napisala je Azarenka na Tviteru uz objavljenu fotografiju s pogledom na centar grada.

I Švajcarac Stan Vavrinka, koji je osvojio Australijan open 2014, objavio je fotografiju sa još dvojicom igrača, baš kao i Elina Svitolina koja je objavila video iz svog hotelskog apartmana.

Za razliku od tenisera koji su već stigli, tu sreću nije imao Britanac Endi Marej koji je nekoliko dana prije planiranog leta za Melburn bio pozitivan na korona virus. Trostruki grend slem šampion je u izolaciji, a Teniski savez Australije je saopštio da će Marej propustiti čarter letove i da neće moći da prodje karantin sa ostalim igračima tako da su njegove šanse da se pojavi na turniru pod velikim znakom pitanja.

Pozitivna na korona virus je i Amerikanka Medison Kiz, kao i njen sunarodnik Tenis Sandgren, ali je on dobio dozvolu da leti za Melburn.

Žrijeb za Otvoreno prvenstvo Australije održaće se 4. februara, četiri dana prije početka turnira koji se završava 21. februara.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније