Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Tenis

11. 10. 2020. 17:52 >> 18:05
14

ĐOKOVIĆ NEMOĆAN

Nadal opet pokorio Pariz, stigao Federera

Rafael Nadal je osvojio Rolan Garos, 13. put u karijeri, pošto je u finalu u Parizu savladao Novaka Đokovića u tri seta 6:0, 6:2, 7:5. Španac se tako izjednačio po broju Gren slem titula sa Rodžerom Federerom, sada obojica imaju po 20.

Nadal je prvog tenisera svijeta pobijedio poslije dva sata i 40 minuta.

Nadal je odlično igrao u prvom setu, napravio je tri brejka i nije dozvolio prvom teniseru svijeta da osvoji nijedan gem, pa je poveo u meču poslije 46 minuta.

Đoković je pravio greške i u nastavku, osvojio je dva gema, a Nadal mu je dva puta oduzeo servis za vođstvo od 2:0.

U trećem setu teniseri su osvajali gemove na svoje servise, sve do petog, kada je Nadal napravio brejk bez izgubljenog poena i poveo sa 3:2. Đoković je odmah uzvratio, iskoristio je drugu brejk loptu, napravio prvi brejk u meču i izjednačio na 3:3.

Prvi teniser svijeta je poslije toga lako osvojio gem na svoj servis i poveo je sa 4:3, a poslije toga uspješan na svoj servis bio je i španski teniser.

Đoković je u devetom gemu spasio brejk loptu i ponovo poveo, Nadal je osvojio gem na svoj servis, a brejk je napravio u 11. gemu za vođstvo od 6:5, poslije dvostruke servis greške Đokovića. Španac je poslije toga sigurnim servisima osvojio gem i ostvario veliku pobjedu.

Nadal je osvojio titulu na Rolan Garosu bez izgubljenog seta na turniru, a danas je ostvario 100. pobjedu na tom turniru.

To je bila 27. pobjeda Nadala protiv Đokovića, koji ima 29 pobjeda u međusobnim duelima.

Tok meča:

3. set

Sačuvali su servis i jedan i drugi teniser na startu 1:1. Velika borba u trećem gemu, na kraju je Đoković odbranio servis 2:1. Prijetio je Đoković u četvrtom gemu, bilo je 30:30, ali je Nadal izjednačio 2:2.

Brejk Nadala bez izgubljenog poena! Reagovao je Đoković, vratio je brejk 3:3. Njegov prvi brejk na meču. Kakav-takav ritam je uhvatio Đoković, sa tri vinera je osvojio gem, vodi 4:3.

Prijetio je srpski as, prišao na 40:30, međutim, Rafa stiže do izjednačenja 4:4. Novo vođstvo Đokovića, spasio je brejk loptu i nakon rovovske borbe poveo 5:4. Nadal stiže do brejka, dupla servis greška Đokovića u najgorem momentu 6:5! Nadal je potvrdio brejk i stigao do titule!

2. set

Konačno je stigao do gema Đoković 1:0. Spasio je Srbin tri brejk šanse i "probio led" u finalu. Preokret Nadala 2:1, iskoristio je treću brejk loptu.

Potvrdio je šampion brejk 3:1. Velika borba u četvrtom gemu i još jedan brejk Nadala 4:1. Đoković je napravio čak 26 neiznuđenih grešaka, Nadal samo tri! Bez izgubljenog poena Nadal je osvojio gem i došao nadomak vođstva od 2:0 u setovima - 5:1.

Đoković je smanjio na 5:2, ali nije imao snage za nešto više. Nadal je u sljedećem gemu realizovao treću set loptu - 6:2.

1. set

Već na startu Nadal je stigao do brejka, uprkos tome što je gubio 40:15. Španac je potvrdio brejk, nakon velike borbe u drugom gemu.

Đoković nikako da uhvati ritam, pretrpio je još jedan brejk, Nadal vodi 3:0. Španac je spasio tri brejk lopte i dobio gem , koji je trajao više od 10 minuta 4:0.

Đoković je prokockao prednost od 40:0, Nadal mu je i treći put uzeo servis 5:0. Rapsodija šampiona, nije prepustio Đokoviću ni gem!

 

Пратите нас на

Коментари14

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније