Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Tenis

19. 09. 2020. 17:46 >> 17:46

MASTERS U RIMU

Đoković uz oscilacije do polufinala

Teniser Novak Đoković plasirao se u polufinale Mastersa u Rimu, pošto je danas pobijedio Njemca Dominika Kepfera sa 6:3, 4:6, 6:3.

Đoković je, uz mnogo oscilacija u igri, do pobjede protiv 97. tenisera stigao poslije dva sata i 11.

Srpski teniser će se za plasman u finale boriti sa Norvežaninom Kasperom Rudom koji je poslije velike borbe u tri seta eliminisao Italijana Matea Beretinija. Đoković i Rud se do sada nijesu sastajali.

Đoković je dominirao na početku meča, dva puta je oduzeo servis Njemcu i poveo sa 4:0. Uslijedio je potom pad u Đokovićevoj igri što je Kepfer iskoristio, vratio je oba brejka i smanjio na 4:3. Prvi teniser svijeta je trećim brejkom u setu, u osmom gemu, zaustavio nalet Njemca, da bi u narednom iskoristio prvu set loptu.

Srpski teniser je dobro ušao i u drugi set. Poveo je sa 2:0, imao je dvije brejk lopte za 3:0, ali je Kepfer uspio da se odbrani. Njemac je u šestom gemu oduzeo servis Đokoviću za 3:3, zatim je i poveo prvi put na meču, da bi novim brejkom u desetom gemu odveo meč u treći set.

Veliki procenat neiskorišćenih brejk prilika Đoković je dodatno "popravio" u prvom gemu trećeg seta kada nije iskoristio čak četiri šanse da protivniku odužme servis. Ono što mu tada nije pošlo za rukom, jeste u trećem gemu, da bi pobjedu i plasman u svoje 11. polufinale Rima potvrdio brejkom u devetom gemu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније