Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Tenis

[ B92 ]

14. 09. 2020. 06:25   >>  06:26

US OPEN

Tim osvojio prvi Grend slem u karijeri

Dominik Tim, austrijski teniser, pobijedio je Aleksandera Zvereva u finalu US opena.

Tim je pobijedio njemačkog tenisera sa 3-2 u setovima, poslije preokreta i četiri sata borbe – 1:6, 4:6, 6:4, 6:3, 7:6.

Dvadesetsedmogodišnji Austrijanac je osvajanjem US opena upisao prvi Grend slem u karijeri iz četvrtog pokušaja.

Prethodno je dvaput gubio na Rolan Garosu (Nadal) i jednom u Australiji (Đoković), a sada je ne samo osvojio trofej, već ispisao stranice istorije.

Tim je prvi teniser rođen 1990. godine ili kasnije koji je postao Grend slem šampion.

Takođe, on je prvi teniser koji je ikada u Open eri preokrenuo 0-2 u finalu US opena, a generalno prvi od 1949. kojem je tako nešto pošlo za rukom.

Prvi je teniser koji je preokrenuo od 0-2 bilo koje Grend slem finale nakon što je to uradio Argentinac Gaston Gaudio 2004. godine na Rolan Garosu protiv sunarodnika Giljerma Korije.

Tim ostaje na trećem mjestu ATP rang liste, ali značajno bliže Nadalu i Đokoviću, dok je Zverev od ponedjeljka na istom, sedmom mjestu liste.

Kao najzanimljiviji statistički podatak vrijedi istaći da je Zverev imao po 15 aseva i duplih servis grešaka, a Tim po osam u obje kategorije.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније