Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Tenis

Beta; Objavio: O.Z.

02. 08. 2020. 15:52 >> 15:52

SMATRA DA JE NEODGOVORNO UČESTVOVATI

Kirjos odustao od US Opena

Australijski teniser Nik Kirjos odustao je od Otvorenog prvenstva SAD, a u obraćanju javnosti je rekao da to čini za "stotine hiljada Amerikanaca koji su izgubili živote".

"Neću igrati na ovogodišnjem US Openu. Srce me boli što neću biti tamo i takmičiti se u jednoj od najvećih teniskih arena, ali to činim za moje ljude, za moje Australijance, za stotine hiljada Amerikanaca koji su izgubili živote, za sve vas", rekao je Kirjos u video poruci.

Ovaj 25-godišnji Australijanac, 40. teniser svijeta, kazao je da ne zamjera Teniskom savez SAD zbog toga što je istrajan u namjeri da se održi takmičenje, kao ni onima koji će nastupiti, ali ih je pozvao na odgovorno ponašanje.

"Igrate na vlastitu odgovornost i sa tim nemam problema. Teniseri, morate da se ponašate misleći jedni na druge i da budete jedinstveni. Ne možete plesati po stolovima, zgrtati novac po Evropi ili tražiti brzu zaradu organizirajući egzibicije. To je tako sebično. Barem jednom mislite na druge ljude. O tome se radi kad je u pitanju ovaj virus. On ne mari za vaš renking ili koliko novca imate. Ponašajte se odgovorno. Onim igračima koji su poštovali pravila i ponašali se nesebično, želim sve najbolje", kazao je Kirjos.

On je često tokom pandemije korona virusa kritikovao one koji se ne ponašaju u skladu sa preporukama epidemiologa.

Posebno se na udaru našao srpski teniser Novak Đoković i svi koji su učestvovali na Adria Tour-u, na kom se zarazio veliki broj ljudi.

Prije Kirjosa je sa US Opena odustala najbolja teniserka svijeta Ešli Barti.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније