Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Tenis

[ Beta ]

09. 07. 2020. 13:45 >> 13:40

FEDERER

Bliži se kraj karijere, ali sada mi nedostaje tenis

Švajcarski teniser Rodžer Federer priznao je da mu se bliži kraj karijere ali je rekao da je za sada cilj da se dobro spremi za narednu sezonu.

Federer nije igrao otkako je u januaru izgubio u polufinalu Australijan opena od Novaka Đokovića i propustiće ostatak sezone zbog dvije operacije koljena.

"U principu, bio sam zabrinut samo za zdravlje, ali sada mi nedostaje osjećaj igranja pred punim stadionom. Znam da se bliži vrijeme kada ću završiti karijeru i mislim da će mi sve to mnogo nedostajati", rekao je Federer za njemački Cajt.

"Moram da budem strpljiv i da nastavim da radim. Bilo bi lakše da sam se povukao u ovom trenutku, ali želim i dalje da pružim sebi mogućnost da uživam u tenisu. Uzeću malo vremena da se vratim u dobru formu", dodao je osvajač rekordne 20 grend slem titule.

Federer je pričao i o odnosu sa dugogodišnjim rivalom Špancem Rafaelom Nadalom i istakao njihovu bliskost i prijateljstvo van terena.

"Kada sam ga upoznao iznenadio me je pošto je van terena bio veoma stidljiv, a vidjeli ste kako se takmiči... Agresivnost kojom je igrao bila je nevjerovatna. Veliko je rivalstvo među nama i ponekad nije bilo lako. Imali smo velike duele, ali smo uvijek poštovali jedan drugoga, znali smo da smo uzor mnogima i predstavljali smo naš voljeni sport", naveo je Federer.

"Naše porodice se dobro slažu i uvijek čestitamo jedan drugome na uspjesima", dodao je jedan od najboljih tenisera svih vremena.

On je podvrgnut operaciji koljena u februaru, ali je prošlog mjeseca rekao da je morao na dodatnu artroskopiju koljena zbog problema koji su se pojavili tokom oporavka.

Švajcarac nije mnogo propustio, pošto su takmičenja prekinuta zbog pandemije korona virusa i trebalo bi da se nastave početkom avgusta.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније