Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Tenis

[ Objavio: O.Z. ]

06. 07. 2020. 11:24 >> 11:24

BENOA PER U STRAHU ZBOG VIRUSA

"Ne želim da igram na US openu, želim da ostanem živ"

Početak US Opena planiran je za kraj avgusta pod posebnim mjerama, ali i dalje kod mnogih vlada nesigurnost zbog situacije u Njujorku u vezi s pandemijom koronavirusa.

Jedan od onih koji je protivnik igranja je francuski teniser Benoa Per, koji smatra da je trenutno stanje u SAD previše napeto da bi se igralo.

"Prije mjesec dana rekao bih da je bolje stanje, kafići su počeli ponovo da se otvaraju, isto tako i restorani, a sada je pomalo katastrofa. Postoje rizici odlaska u SAD. Čak iako odemo tamo je kockanje, mnogo je slučajeva na licu mjesta", govori 31. teniser svijeta za francuski RMC, prenosi B92.

Mnogo je komplikovano, podvlači Per.

"Otići tamo znači rizikovati da budemo kontaminirani. Želim da igram tenis i putujem, to je naša svakodnevica, ali ako ćemo da rizikujemo odlaskom u SAD, pritom poštovati karantin, čini se komplikovani. Na sve to ako igramo US open moramo da žrtvujemo Madrid i Rim. Morate da pronađete letove da biste stigli tamo".

Na kraju je i najavio da bi mogao da propusti Grend slem u "Velikoj jabuci".

"Čak iako postoji finansijsko ograničenje zbog prekida sezone i potrebe za igranje, u ovom trenutku preferiram da ne igram. Želim da ostanem živ i dobrog zdravlja", zaključio je Francuz.

US open planiran je za period od 31. avgusta do 13. septembra.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније