Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Tenis

[ Objavio: O.Z. ]

22. 06. 2020. 10:22   >>  10:21 1

SVI ĆE BITI TESTIRANI

Adria tour: Pratili smo epidemiološke mjere

Organizatori regionalnog teniskog turnira Adrija tur u Zadru oglasili su se saopštenjem povodom otkazivanja finalnog meča između najboljeg tenisera svijeta Novaka Đokovića i Rusa Andreja Rubljova.

Finale je otkazano nakon što je Grigor Dimitrov saopštio da je pozitivan na koronavirus, a organizatori su naveli da su "preventivno otkazali finale Adrija tura, koje je bilo planirano kao teniski spektakl, kako bi zaštitili zdravlje svih učesnika i posetilaca".

"U svakom trenutku smo striktno pratili epidemiološke mjere koje su bile postavljene od zemalja u kojima je Adrija tur organizovan. Niko od ljudi uključenih u organizaciju i koji su bili u kontaktu sa Grigorom nema simptome. U bliskom kontaktu smo sa zdravstvenim nadležnim organima kako bismo bili sigurni da će osobe koje su bile u bliskom kontaktu sa Grigorom biti testirane večeras", stoji u saopštenju Adrija tura, prenosi RTS.

Dodaje se da će procedura biti sprovedena u Hrvatskom zavodu za javno zdravstvo u Zadru.

"Učesnici Adrija tur iz inostranstva, uključujući tenisere iz Srbije i organizatore, slobodni su da otputuju nazad kućama, gdje je potrebno da se jave epidemiološkim službama kako bi dobili informacije i dalje preporuke. To je istakla epidemiološka služba Zadarske županije, sa kojom su organizatori turnira sve vrijeme na direktnoj vezi. Za sve učesnike iz Hrvatske, preporuka je da svi koji su bili u bliskom kontaku dužem od 10 minuta s Grigorom Dimitrovom sprovedu samoizolaciju od 14 dana i da se jave svom ljekaru opšte prakse."

Organizatori Adrija tura još jednom su istakli da je zdravlje svih apsolutni prioritet, i u skladu sa tim su donijeli odluku da otkažu finalni susret čim su dobili informaciju o pozitivnom rezultatu Grigora Dimitrova, a u isto vrijeme zahvaljuju se publici na razumijevanju zbog otkazivanja finalnog meča.

Najbolji teniser svijeta Novak Đoković vratio se u Beograd, gdje će biti testiran na koronavirus.

Hrvatski teniser Borna Ćorić, Kristijan Groh, trener Grigora Dimitrova i kondicioni trener Novaka Đokovića, Marko Paniki, pozitivni su na korona virus, objavio je Hrvatski zavod za javno zdravlje.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније