Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Tenis

12. 10. 2013. 16:27 >> 18:39
3

MASTERS (ŠANGAJ)

Del Potro i Đoković u finalu

Najbolji teniser svijeta Rafael Nadal položio je koplje u polufinalu Mastersa u Šangaju pred Argentincem Huanom Martinom Del Potrom. Delpo je slavio rezultatom 2:0 (6:2, 6:4) i izborio završnu predstavu, gdje ga čeka Novak Đoković. Srpski teniser je takođe u dva seta iprošao u finale, pošto je bio bolji od Francuza Žoa Vilfreda Conge u dva seta (6:2, 7:5) u meču koji je trajao sat i po vremena.

 

Del Potro sjajno otvorio meč i vezao tri gema od kojih je dva dobio na servis prvog tenisera sveta.

U drugom setu Nadal se trgao, ali je propustio dvije brejk šanse u drugom gemu a već u narednom Del Potru prepustio svoj servis.

Do kraja je Argentinac rutinski održao stečenu prednost pa je zasluženo dobio priliku da se sa Novakom Đokovićem bori za trofej na Mastersu u Šangaju.

Duel Del Potra i Đokovića u finalu Mastersa u Šangaju biće njihov trinaesti međusobni.

Đoković je sa druge strane uzeo brejk protivniku, a tokom većeg dijela meča srpski teniser i bez većih problema uspostavljao dominaciju u odnosu na neugodnog Francuza.

Na taj način Đoković je stigao do drugog finala turnira u Kini za samo nedjelju dana, pa će već sjutra imati priliku da se domogne novog trofeja jer je nedavno trijumfovao u Pekingu.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније