Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Tenis

11. 10. 2013. 17:19 >> 17:19
3

MASTERS (ŠANGAJ)

Nadal i Đoković u polufinalu

Najbolji teniser svijeta Rafael Nadal bio je bolji od Stanislasa Vavrinke 2:0 (7:6, 6:1) i plasirao se u polufinale Mastersa u Šangaju, gdje ga čeka Huan-Martin del Potro. Novak Đoković je u tri seta savladao Gaela Monfisa, 6:7(4), 6:2, 6:4 i sada ga čeka duela sa još jednim Francuzom, Žo-Vilfredom Congom.

Bila je ovo 11. pobjeda Nadala u isto toliko duela sa osmim teniserom sa ATP liste.

Vavrinka je mogao da se približi prolasku dalje, imao je u prvom setu tri set lopte, ali ih nije realizovao, pa je Nadal slavio sa 12:10 u uzbudljivom taj-brejku.

Švajcarac je bio na pragu prvog brejka na meču na startu drugog seta, ali nije uspio da oduzme servis Nadalu i pored dvije brejk lopte i tada su mu kola krenula nizbrdo.

"Kralj šljake" je vezao pet gemova  i izborio plasman u polufinale kineskog Mastersa.

Na startu meča između Đokovića i Monfisa viđena je revija brejkova, po dva na obje strane. Do kraja seta oba tenisera čuvali su svje servise, a u taj brejku viđena je izjednačena igra. Monfis je odigrao sigurnije, odlučila je jedna olopta koju je Đoković na svoj servis poslao u aut.

U drugom setu, Đoković je zaigrao sigurnije, posebno na mreži. Bio je siguran na svoj servis, a oduzeo dva rivalu. Monfis je u tom dijelu igre imao velike probleme sa bolovima u trbušnim mišićima, koji su mu smetali pri servisu i u pauzi između gemova zatražio je tajm-aut.

Francuz je uspio da prebrodi probleme sa povredom u odlučujućem setu. U prvih šest gemova nije bilo brejka, a prvi koji dolazi do prednosti je Đoković za vostvo 4:3. Do kraja meča, srpski teniser čuvao je prednost, Francuz ga je propisno namučio, ali nije uspio da fizički iscrpljen napravi iznenađenje.

Da je kojim slučajem izgubio ovaj meč, Đoković bi ostao bez 820 ATP bodova, a Rafa je samim plasmanom u četvrtfinale prikupio 180 novih, pa bi Nadal tako u jednom trenu za hiljadu bodova uvećao prednost nad svojim prvim pratiocem.

Đoković će u polufinalu igrati sa Žo-Vilfredom Congom, koji je pobijedio Njemca Florija Majera sa 6:2, 6:3 u setovima, nakon nešto više od sat vremena igre.

Majer danas nije uspijevao da parira Fracuzu, koji je bio bolji u svim segmentima igre i bez puno problema dolazio je do poena.

Takođe, među četri najbolja turnra u Šangaju plasirao se i argentinski teniser Huan Martin del Potro, savladavši Španca Nikolasa Almagra, 6:3, 6:3.

Almagro je imao čak 12 as udaraca, ali je kada je bilo ključno odigrao jako loše. Del Potro se potpuno zasluženo plasirao u polufinale, a njegov naredni rival
biće bolji iz duela Nadal-Vavrinka.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније