Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Tenis

10. 10. 2013. 17:00 >> 17:01

MASTERS (ŠANGAJ)

Nadal i Đoković rutinski, ispali Federer i Ferer

Posljednje mjesto u četvrfinalu Mastersa u Šangaju pripalo je prvom reketu svijeta Rafaelu Nadalu koji je uz malo muke pobijedio Karlosa Berloka 6:1, 7:6. Novak Đoković se bez većih problema plasirao u četvrtfinale. Srpski teniser savladao je Italijana Fabija Fonjinija u dva seta 6:3, 6:3. Rodžer Federer i Španac David Ferer neprijatno su iznenadili svoje navijače. Federer je izgubio od Gaela Monfisa, dok je njemački teniser Florijan Majer eliminisao Ferera.

Majstor sa Majorke je u prvom setu bio furiozan, a u drugom setu je imao dosta poteškoća prije no što je slomio otpor Argentinca.

U četvrtfinalu ga čeka Stanislas Vavrinka koji je takođe u dva seta (7:6, 6:4) bio bolji od Miloša Raonića.

Đoković nije dozvolio rivalu nijednu brejk loptu u meču koji je trajao 69 minuta. Tokom cijelog meča srpski teniser dominirao je na terenu, ukupno je upisao 10 vinera i 12 neiznuđenih grešaka, dok je Fonjini imao 16 direktnih poena i 28 grešaka.

Đoković je počeo da pravi greške u drugom setu , ali je Fonjini bio i više nego nervozan. Bacao je reket, raspravljao se sa sudijom i čak je gestikulirao sudijine pokrete, pa je zaradio i opomenu.

Naredni rival Đokoviću je Gael Monfis,  koji je u tri seta izbacio Rodžera Federera.

Đoković na turniru u Šangaju brani trofej osvojen prošle godine.

Federer se morao ponovo suočiti s relatvno ranom eliminicijom. Ovog puta bolji od njega bio je Monfis, koji je slavio nakon tri seta 6:4, 6:7(5:7), 6:3.

Francuz je igrao odlično u prvom setu, napravio brejk na početku i uspio da ga sačuva do samog kraja. U drugom setu se vodila ogromna borba i Federer je dao sve od sebe na terenu i uspio nakon taj-brejka da izjednači na 1:1 u setovima.

Međutim, u posljednjem, trećem setu Monfils je bio mnogo bolji, a činilo se da neće izdržati. Ipak, Švajcarcu je nedostajalo ono nešto što je posjedovao ranije, ta sposobnost da igra sve bolje što duže traje meč. Francuz je zasluženo pobijedio i plasirao se u četvrtfinale.

Žrijeb na Mastersu u Šangaju "ukrstio" je Novaka Đokovića i Rodžera Federera, njihov duel očekivao se u četvrtfinalu, ali, zahvaljujući Monfisu, ni nakon 11 mjeseci nećemo gledati duel Srbina i Švajcarca, koji su posljednji igrali u finalu završnog Mastersa 2012.

Njemac Florijan Majer iznenadio je sve pobjedom nad Fererom, koji je bio posatvljen za trećeg nosioca, 6:4, 6:3 i tako se plasirao u četvrtfinale turnira u Šangaju.

Ferer je odigrao očajno, nije ličio na onog tewnisera na kojeg smo navikli. Majer je lagano dolazio do poena i bez puno muke održavao prednost koju stvori.

Majer će se u četvrtfinalu sastati sa Congom, koji je savladao Nišikorija, sa 6:7(5:7), 0:6 u setovima.

Argentinski teniser Huan Martin del Potro, plasirao se u narednu rundu takmičenja bez ikakve borbe, jer je Njemac Tomi Has, predao je meč bez izlaska na teren, zbog problema sa leđima.

Takmičenje u ovom dijelu turnira završio je i Tomaš Berdih. On je izgubio od Nikolasa Almagra nakon tri seta u kojem su viđena dva taj brejka. Na kraju, 6:7 (6:8), 6:3, 7:6 (7:4).

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније