Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Tenis

09. 10. 2013. 16:53 >> 16:56

MASTERS (ŠANGAJ)

Nadal, Đoković i Federer rutinski

Prvi meč nakon preuzimanja prvog mjesta na ATP listi, Rafael Nadal je odigrao protiv Aleksandra Dolgopolova i lako dobio – 6:3, 6:2. Novak Đoković je deklasirao Marsela Granoljersa 6:3, 6:2, a dalje je prošao i sada već sedmi teniser svijeta Rodžer Federer koji je bio bolji od Andreasa Sepija sa 6:4, 6:3.

Ukrajinac se držao do sedmog gejma i 3:3, poslije koje je počela serija Nadala.

Rafa je osvojio sedam gemovazaredom, a Ukrajinac je samo smanjio na 4:1, a Nadal je rutinski meč priveo kraju. U osmini finala će igrati protiv Argentinca Karlosa Berloka.

Đoković je odmah poveo 2:0, onda je u petom gemu imao tri brejk lopte, ali se Španac izvukao i smanjio na 3:2.

Ono što nije u tom, Đoković je učinio u sljedećem gemu na servis rivala – napravio je brejk i osvojio je prvi set sa 6:2.

Đoković se na početku drugog seta povrijedio, uspio je da napravi brejk, ali je poslije tog gejma zatražio medicinski tajm aut.  Ipak, to ga nije usporilo, poveo je sa 3:0 i set dobio bez izgubljenog gejma.

Rodžer je bez većih problema savladao Sepija deseti put u isto toliko okršaja.

Švajcarca sada čeka duel sa Gaelom Monfisom, koji je bio bolji od Vaseka Pospišila sa 7:5, 7:6.

Tradicija je na strani Federera  jer vodi sa 6:1 u pobjedama.

Iznenađenje je napravio Karlos Berlok koji je sa 2:0 u setovima(6:4, 7:6) izbacio Džona Iznera.

Conga je lako izašao na kraj sa Anduharom, a Vavrinka je tek u taj brejku trećeg seta slomio Kevina Andersona.

Tomaš Berdih je uprkos problemima sa povredom, pobijedio Felisijana Lopesa sa 7:6, 6:2 i u trećem kolu čeka ga Nikolas Almagro, koji je takođe u dva seta bio bolji od Žeremija Šardija.

Huan Martin del Potro je u tri seta bio bolji od Filipa Kolšrajbera sa 3:6, 6:3, 7:6. Argentinca sada očekuje duel sa Njemcem Tomijem Hasom, koji je bio bolji od zemljaka Danijela Brandsa 6:4, 6:4.

Dalje su još prošli Florijan Majer, pobjedom nad Perom, kao i Kei Nišikori, koji je savladao Jirgena Melcera.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније