Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Tenis

08. 10. 2013. 15:47 >> 15:48
1

VJERUJE U SEBE

Đoković: Mogu da ponovim uspjeh iz 2011.

Srpski teniser Novak Đoković, pred starta Mastersa u Šangaju, kazao je da vjeruje da može da ponovi fantastični uspjeh iz 2011., kada je osvojio tri Gren slem turnira i zabilježio niz od 41 pobjede.

"Svjestan sam da će biti teško da ponovim 2011. godinu. Ipak, sama činjenca da sam bio sposoban za tako nešto i da sam te godine izgubio svega par mečeva, uliva mi mnogo samopouzdanja i vjeru da taj podvig mogu da ponovim", rekao je Đoković.

Od juče, Novak i zvanično nije prvi teniser na ATP listi. Na čelu se sada nalazi Rafel Nadal, koji je u ovoj sezoni, nakon oporavka od povrede, osvojio deset titula, uključujući Rolan Garos i US Open, gdje je u finalu pobijedio Đokovića. Prvi poraz na tvrdoj podlozi nanio mu je upravo Đoković u finalu turnira u Pekingu.

"Rafa zaista zaslužuje da bude broj jedan. Kad se pogledaju rezultati koje je ostvario nakon pauze, mora se priznate da je oe godine on najboji teniser", priznao je Đoković.

On je naglasio da mora da nastavi da igra kao u glavnom gradu Kine.

"Na trenutno stanje stvari mogu da utičem samo ukoliko budem igrao najbolje što mogu. Nadal će sljedeće godine biti u situaciji da brani veliki broj bodova, kao i ja ove", kazao je prvi nosilac Mastersa u Šangaju.



Nadal juri rekord u Šangaju


Na turniru iz Masters serije u Šangaju Španac će imati priliku da postavi još jedan rekord - ako osvoji titulu, postaće prvi teniser sa šest osvojenih Mastersa u jednoj godini.

"Nadam se da ću biti spreman za Šangaj. To je veoma važan turnir, jedan od najvažnijih, jer je iz Masters 1000 serije i već u ranoj fazi rivali su vrlo kvalitetni", rekao je Nadal nakon turnra u Pekingu.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније