Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Tenis

[ Beta ]

01. 04. 2020. 17:36 >> 17:46
1

PRVI PUT NAKON 1945.

Zvanično: Otkazan Vimbldon

Ovogodišnji grend slem turnir londonski Vimbldon otkazan je danas zbog pandemije korona virusa, prvi put poslije 1945. godine, saopštili su organizatori.

Odluka je donijeta na hitnom sastanku organizatora trećeg grend slem turnira u sezoni.

Organizatori su se nadali da odluku o turniru mogu da odlože za nekoliko nedjelja, ali je izvršni direktor Ričard Luis rekao da je ipak odlučeno da se dvonedjeljni turnir na travi otkaže prije nego odloži.

Turnir je trebalo da počne 29. juna i da traje do 12. jula, a pripreme za organizaciju turnira uglavnom počinju početkom aprila.

Otkako je odigran prvi Vimbldon 1877. godine, nije igrano ukupno 10 godina zbog ratova. Od 1946. godine najprestižniji turnir Vimbldon se igrao svake godine.

Kako su prenijeli britanski mediji, zbog specifičnog osiguranja za pokrivanje bolesti pandemije poput korona virusa, Vimbldon je u dobroj finansijskoj situaciji.

I ostali turniri na travi koji prethode Vimbldonu, kao što su Notingem, Birmingem, Kvins i Istborn će gotovo sigurno biti otkazani.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније