Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Tenis

05. 10. 2013. 10:15 >> 10:40
3

OD PONEDJELJKA

Rafael Nadal ponovo No. 1

Španski teniser Rafael Nadal, plasmanom u finale turnira u Pekingu, obezbijedio je prvo mjesto na ATP listi od ponedjeljka bez obzira na rasplet u meču za titulu.

Nadal je poslije samo 38 minuta igre i pri vođstvu od 4:2 došao do 13. finala i 68 pobjede ove sezone, pošto je Berdih predao meč zbog povrede, pa će se tako u finalnom susretu turnira sastati sa boljim iz duela Novak Đoković i Rišar Gaske.

Na čelu najnovije ATP liste Nadal će smijeniti Novaka Đokovića, koji je poslije Pekinga prvu poziciju mogao da zadrži samo ako osvoji titulu, a Španac ne dođe do finala.

Nadal je prvi put postao broj jedan 18. avgusta 2008. i na toj poziciji se zadržao 46 nedjelje, a vratio se na čelo ATP liste 7. juna 2010. i vladao 56 nedjelja, prije nego što ga je Đoković skinuo 4. jula 2011.

Španac je nakon sedmomjesečne pauze, zbog povrede koljena, ove sezone osvojio 10 titula u 12 finala, uključujući Rolan Garos i US Open, uz pet trofeja na Mastersima.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније