Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Tenis

04. 10. 2013. 10:49   >>  13:59

PEKING

Janković na Kvitovu, Serena bez problema

Srpska teniserka Jelena Janković, koja je postavljena za osmog nosioca turnira u Pekingu, plasirala se u polufinale pobjedom nad Lusi Safarovom iz Češke. Janković je do trijumfa došla nakon preokreta i tri seta igre 6:7(3:7), 6:4, 6:4. Dalje su prošle i Kvitova i Serena Vilijams.

U prvom seti viđena je velika borba i ogromna želja obje teniserke za plasmanom među četiri najbolje. Imala je Janković set loptu, ali je nije iskoristila, pa je set odlučen u taj-brejku, koji je pripa Čehinji.

I drugi set je obilježila veoma izjednačena igra, kao i sjajni poeni na obje strane. Srpska teniserka je upjela pri rezultatu 4:4 uda napravi brejk, nakon čega joj je preostalo samo da uzme gem na svoj servis za set. Iskoristila je šansu, pa se morao odigrati i treći set.

Na startu odlučujućeg seta napravljena su četiri brejka, da bi pri rezultatu 3:3 Janković preživjela dvije brejk lopte. Odlučujući brejk u setu napravila je u narednom gemu, povela sa 5:4, a zatim i realizovala prvu meč loptu za trijumf od 2:1.

Janković će igrati protiv Čehinje Petre Kvitove, koja je  eliminisala je najbolju kinesku teniserku Li Na, koja je postavljena za četvrtog nosioca.

Kvitova je trijumfovala sa 4:6, 6:2, 6:4 u setovima nakon dva sata i 32 minuta igre i tako se plasirala u polufinale takmičenja.

I najbolja teniserka svijeta Serena Vilijams, plasirala se u polufinale Otvorenog prvenstva Kine pobjedom nad Karolinom Voznjacki sa 6:1, 6:4 u setovima.

Serena nije imala većih problema u čitavom meču. Nizala je sjajne poene i odlično je servirala. Tek u drugom setu Voznjacki je pružila otpor i priprijetila Sereni. Međutim, moćna Amerikanka je našla način da bez prevelike drame osvoji i drugi set, a time i meč.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније