Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Tenis

04. 10. 2013. 09:53 >> 11:35
1

UMALO SENZACIJA

Nadal preokretom do polufinala

Italijan Fabio Fonjini propisno je namučio Rafaela Nadala u četvrtfinalu turnira Serije 500 u Pekingu. Naime, španski teniser bio je na pragu poraza, ali je preokretom uspio da dođe do pobjede i nastavi svoj put ka finalu i prvom mjestu na ATP listi. Na kraju 2:6, 6:4, 6:1 za Nadala.

Fonjini je sjajno počeo meč, došao do 3:0, na svoje servis gemove prepustio samo jedan poen Nadalu, koji je u prvom setu izgubio čak tri gema na svoj servis. I na početku drugog seta Nadal se suočio sa furioznom igrom Italijana, koji je ponovo na startu seta napravio brejk i poveo 3:0.  Bio je Fonjini blizu senzacije, ali tu se Rafa probudio i zaigrao onako kako umije, šampionski.

Uslijedili su razorni udarci Nadala, i iz defanzive i sa osnovne linije, i nakon 4:1 za Fonjinija, napravio je pet gemova u nizu, izjednačivši tako rezultat u setovima.

Nakon toga, podiglo se samopouzdanje Špancu, koji je do kraja meča vladao terenom. Fonjini nije bio ni blijeda sijenka sebe s početka duela, imao je par sjajnih poteza ali nedovoljno protiv furioznog Nadala, koji je priveo meč kraju.

Serija Nadala, koja je počela od sredine drugog seta, nastavila se i u trećem, ukupno 11:1 u gemovima.

Nadal će u poufinalu igrati sa Tomašom Berdihom, koji je sa 7:5, 6:2 savladao Džona Iznera. Pobijedi li Čeha, Rafa će bez obzira na Đokovićev učinak u Pekingu obezbijediti povratak na prvo mjesto ATP liste, na kome nije bio još od jula 2011.

U preostala dva četvrtfinalna susreta igraju Rišar Gaske i David Ferer, a onda i Novak Đoković protiv Sema Kverija.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније