Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Tenis

[ Beta ]

31. 01. 2020. 13:43   >>  13:41

ČEKA GA ĐOKOVIĆ

Tim preokretom do finala

Dominik Tim je u finalu Australijan opena, nakon što je u polufinalu savladao Njemca Aleksandra Zvereva 3:1 (3:6, 6:4, 7:6, 7:6).

Austrijanac će tako treći put igrati u završnoj predstavi nekog Grend slema. Prethodna dva puta je gubio od Rafaela Nadala na Rolan Garosu, 2018. i 2019. godine.

Teniseri su na početku prvog seta razmijenili brejkove, a poslije toga su osvajali gemove na svoje servise, sve do rezultata 3:3. Zverev je poslije toga osvojio četiri uzastopna gema i poveo u meču.

Tim je dobro počeo drugi set, poveo je sa 3:1, ali je Zverev uspio da vrati brejk i izjednači na 3:3. Austrijanac je odmah u narednom gemu ponovo oduzeo servis Zverevu i poveo sa 4:3. On je do kraja seta sačuvao prednost brejka i izjednačio.

Tim je i u trećem setu poveo sa 3:1, a Zverev je izjednačio na 3:3.

Njemac je u 10. gemu imao dvije set lopte ali nije uspio da ih iskoristi, obojica su zatim osvajali gemove na svoje servise pa je odigran taj-brejk, koji je Tim dobio sa 7:3. Teniseri su u četvrtom setu bili sigurni u gemovima na svoje servise, pa je pobjednika odlučio taj brejk, koji je Tim dobio sa 7:4 i plasirao se u finale.

Tim će u finalu igrati poritv Novaka Đokovića, koji je juče eliminisao Rodžera Federera.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније