Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Tenis

[ Izvor: Beta, Objavio: I. P. ]

22. 01. 2020. 10:15 >> 10:19
1

POBIJEDIO JAPANCA

Đoković u trećem kolu, zadovoljan igrom

Srpski teniser Novak Đoković pobijedio je u noći između utorka i srijede Japanca Tacumu Ita sa 3:0 (6:1, 6:4, 6:2) u drugom kolu Australijan Opena.

 

Meč je trajao sat vremena i 36 minuta.

Srpski teniser rekao je danas da niko od igrača ne uživa da igra u uslovima kakvi su trenutno u Australiji, ali i da je zadovoljan svojom igrom protiv Japanca Tacuma Ita.

"Tako je kako je, moraš da prihvatiš činjenicu da je to dodatni izazov u toku meča. Ali, mislim da sam igrao veoma dobro danas, generalno sam zadovoljan. Ovo je bio moj prvi meč protiv Ita, ali pripremio sam se s timom, analizirali smo njegovu igru i znali smo šta možemo očekivati", rekao je Đoković poslije meča.

On je rekao i da je radio na servisu, te da se sada ta vježba isplatila.

"Jedan od prioriteta tokom treninga mi je da osvajam što više poena nakon prvog servisa, to se isplatilo i u mečevima ATP kupa i na Australijan Openu", kazao je Đoković.

On je rekao i da igrači ne mogu uticati na to u kakvim uslovima će se mečevi odigravati.

"Naravno da nije prijatno igrati po ovako jakom vetru, nadam se da vrijeme neće uticati na sve nas, pogotovo kvalitet vazduha. Koliko sam čuo, za četvrtak je najavljena kiša, možda će to pomoći da se pročisti vazduh", rekao je Đoković.

Đoković je od samog starta kontrolisao igru i s dva vezana brejka lako došao do prvog seta.

Nešto jači otpor pružio je japanski teniser u drugom setu, pa je Djoković uspio da dođe do brejka tek u devetom gemu, što je bilo dovoljno da povede s 2:0 u setovima i dođe na korak od pobjede.

Prva dva gema u trećem setu donijela su dozu neizvjesnosti, ali je nivo igre Japanca u nastavku ponovo opao, pa je srpski teniser opet došao do dva vezana brejka, te iskoristio prvu meč loptu.

U sljedećem kolu Đoković će igrati protiv još jednog Japanca, Jošikite Nišioke, koji je bio bolji od britanskog tenisera Danijela Evansa sa 3:0.

Pored Đokovića, do sada su se u treće kolo plasirali i Sem Kveri, Gustavo Pelja, Dijego Švarcman, Martin Fukovič i Stefanos Cicipas.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније