Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Tenis

Mina [ Objavio: O.Z. ]

06. 12. 2019. 22:17 >> 22:17

ŠVAJCARSKA

Kovanice s likom Federera postale hit

Kovanice s likom Rodžera Federera postale su hit u Švajcarskoj.

Čelni ljudi tamošnje ekonomije nijesu mogli ni da zamisle koliko će interesovanje izazvati.

Federer je dobio tu čast da krasi jednu od novih kovanica koje treba da budu izdate, prenosi B92.

Švajcarska Vlada saopštila je da bi do januara trebalo da bude izdato 95 hiljada kovanica, a prvi kontingent izazvao je pad na sajtu Švajcarskog saveznog vijeća, na kojem se kupuje preko veb šopa.

Prvi kontingent od 33 hiljade komada je rasprodat, dok je tražnja tolika da ni jedan od najvećih sajtova nije mogao da izdrži toliko posjeta.

"Imali smo 2,5 miliona klikova. Bilo je to previše za našu online prodavnicu. Očekivali smo i planirali visoku tražnju, ali nijesmo mogli da zamislimo da će biti ovoliko velika", rekao je izvršni direktor Saveznog vijeća, Marius Haldiman.

Lik Federera biće na kovanicama od 20 franaka, što je prvi put u istoriji Švajcarske da na kovanici bude živa osoba.

Dodatni problem je nastao kada je Federer podijelio objavu na društvenim mrežama.

"Čim je objavio link na društvenim mrežama, momentalno smo imali problema sa povećanim saobraćajem na portalu. Neki fanovi su mogli da uđu na sajt, ali nijesu mogli da dovrše narudžbinu. Drugi nijesu mogli ni da otvore stranicu. Stiglo nam je mnogo mejlova sa pitanjima da li mogu da kupe kovanicu, ali nijesmo mogli da tražimo podatke sa kreditnih kartica preko mejla”, rekao je Haldiman.

Plan Vlade je da, osim na navedenim kovanicama od 20, Federerov lik bude i na onoj od 50 franaka, ali u drugačijem dizajnu od maja naredne godine.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније