Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Tenis

[ Objavila: M.M ]

24. 11. 2019. 09:15   >>  09:41

ZA TROFEJ PROTIV KANADE

Nadal odveo Španiju u finale

Teniska reprezentacije Španije drugi je finalista završnog turnira Dejvis kupa u Madridu. "Crvena furija" je sa 2-1 u pobjedama savladala selekciju Velike Britanije.

 

Obje reprezentacije su do meča za plasman u finale ostvarile po tri pobjede. Španija je savladala Hrvatsku, Rusiju i Argentinu, dok je VB pobijedila Holandiju, Kazahstan i Njemačku.

Kao što je i do sada bio slučaj, igrala su se dva singl meča, a pošto je poslije njih rezultat bio izjednačen, odlučivao je dubl.

U prvom singlu Kajl Edmund je savladao Felisijana Lopesa sa 2-0 u setovima poslije jednog časa i 23 minuta tenisa – 6:3, 7:6(3).

Poslije tog duela na scenu je stupio Rafael Nadal, čiji je protivnik bio Den Evans. Rafa je meč dobio poslije oko sat i po vremena sa 6:4, 6:0.

Španac je nedugo zatim odlučio da bude čovjek odluke i u dublu, kao što je bio u prethodna dva duela, pa su se on i Felisijano Lopes borili sa Džejmijem Marijem i Nilom Skupskim za finale Dejvis kupa. Domaći dubl je uspio da poslije dva taj brejka 7:6(3), 7(10):6(8) i dva časa i 17 minuta igre dobije odlučujući duel i tako se plasira u veliko finale.

Nevjerovatan meč je odigrao Rafael Nadal, kome je ovo bio 31. uzastopni trijumf u Dejvis kupu. On, iako nema "dubl renking", nosio je svoj tim u ovom duelu i u odlučujućim trenucima odigravao nevjerovatne udarce.

Španija će već u nedjelju u "Magičnoj kutiji" protiv Kanade juriti svoju 6. "Salataru". Taj meč je na programu od 16.00 u Madridu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније