Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Tenis

[ Izvor: B92, Objavio: I. P. ]

30. 10. 2019. 10:34   >>  10:33

MEDVEDEV NAKON PORAZA

Ne mogu da igram 35 turnira godišnje

Ruski teniser Danil Medvedev neočekivano je poražen već na startu Mastersa u Parizu.

Od njega je bio bolji Francuz Žeremi Šardi, 4:6, 6:2, 6:4, a finalisti US Opena to je bio prvu poraz na startu turnira još od turnira u Štutgartu u junu.

Medvedev, koji je ove sezone osvojio četiri titule i igrao sjajno od završetka Vimbldona do kraja ovog mjeseca, kaže da je pomalo bio ljut na sebe zbog poraza.

"U početku sam bio ljut na sebe, jedno 10 do 15 minuta, ali onda sam shvatio da je takav život, nekad pobijediš, nekad izgubiš. To je sport. Svi znamo da Žeremi može da odigra dobro. Šteta je samo što sam propustio toliki broj prilika za brejk (1/15). Možemo da razgovaramo i o mom forhendu ili bekhendu... Imao sam šanse. On je svoje iskoristio i to je napravilo razliku", kaže Medvedev.

On je svjestan da su odlučile nijanse.

"Ponekad su vam dvije iskorišćene brejk lopte od 20 dovoljne da pobijedite. Nije prvi put da mi se ovo dešava, vjerovatno da nije ni posljednji. To je život. Strah me je od poraza jer mrzim da gubim. Sada je sve to iza mene", dodao je Moskovljanin.

On se prijavio da u februaru igra na turniru u Roterdamu, ali mnogi su primijetili da je poslije Šangaja preskočio turnire u Moskvi i Beču. Da li mu je to poremetilo pobjednički ritam, druga je priča. On smatra da nije.

"Da li mi je to poremetilo ritam? Možda i jeste, ali ne mogu da igram 35 turnira godišnje. Morate da radite prave stvari da sačuvate svoje tijelo. Mislim da smo napravili dobar izbor", zaključio je Medvedev.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније