Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Tenis

[ Beta ]

22. 10. 2019. 13:08 >> 13:07

DEJVIS KUP

Kirjos pozvan u reprezentaciju Australije

Selektor Dejvis kup reprezentacije Australije Lejton Hjuit pozvao je danas tenisera Nika Kirjosa u tim za predstojeće takmičenje u Madridu.

Hjuit je rekao da je spreman da pređe preko lošeg ponašanja Kirjosa, koga su čelnici ATP suspendovali na šest mjeseci, nakon što je tokom ovogodišnjeg Ju Es opena tu organizaciju nazvao "prilično korumpiranom". Ta suspenzija je uslovna, pa Kirjos ne smije da ponovi nijedan od prekršaja zbog kojih je kažnjen.

On ne igra u posljednje vrijeme zbog povrede ramena.

Suspenzija se odnosi samo na ATP takmičenja, a ne na Dejvis Kup, a Hjuit vjeruje da će se 24-godišnji teniser lijepo ponašati na Dejvis kup finalu, koje je na programu od 18. do 24. novembra u Madridu.

Hjuit je rekao da kazna nije uticala na njegovu odluku da izabere Kirjosa u tim. Osim Kirjosa pozvani su Aleks de Minor, Džordan Tompson, Džon Milman i specijalista za dublove Džon Pirs.

"Pažljivo pratim. Mislim da je igrajući u Dejvis kupu uradio sve što nam je trebalo, ništa nije bilo pogrešno. Mnoge stvari radi u timskom okruženju i mislim da ćemo vidjeti najbolje od Kirjosa", naveo je Hjuit.

Na takmičenju u Madridu Australija je u grupi sa Belgijom i Kolumbijom.

"Poslije takmičenja u Lejver kupu imao je povredu ramena ili ključne kosti, koja je sada sanirana, ali pauzirao je nekoliko nedjelja pošto je mislio da bi mu učešće na turnirima ugrozilo šanse da igra u Dejvis kupu. Doći će pomalo nespreman, ali imam sreće što je on momak koji može da pojača kada je potrebno i mislim da mu ovaj format takmičenja odgovara", zaključio je Hjuit.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније