Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Tenis

[ Izvor: B92, Objavio: I. P. ]

29. 09. 2019. 11:44 >> 11:44

TRENER PROGOVORIO

Nadal ne može igrati kao prije 20 godina

Teniski trener Fransisko Rođ govorio je o svom uticaju na karijeru Rafaela Nadala.

Rođ je zaposlen kao jedan od trenera Nadala još od 2005. godine, ali nikada nije bio na "prvom mjestu".

Rafin glavni trener i neko ko je kao takav bio istican u javnosti je prvo bio stric Toni, a zatim i trenutno Karlos Moja.

Rođ je u razgovoru za "Tennis World USA" rekao koliko bi Rafinog uspjeha pripisao sebi.

"Nije na meni da pričam o tome. Konstanto sam sarađivao sa Tonijem i sada sarađujem sa Karlosom kako bi Rafa napredovao", istakao je Rođ i nastavio:

"Na US openu Rafa je pokazao da na mrežu može da izađe poslije maltene svakog servisa. Sa njim sam 15 godina ali se i dalje često iznenadim. Nijesam očekivao da radim sa njim 15 godina, iskreno. On je igrač koji konstantno uči i koji razumije da sada mora da skraćuje razmjene".

Nadala je kroz karijeru krasila fenomenalna fizička sprema, ali su godine (33) krenule da uzimaju danak.

"On nema isto tijelo koje je imao sa 20 godina. Ne mogu da kažem da je sada bolji nego ranije, ali sam ubijeđen da ukoliko bi sada igrao istim stilom kao tada, onda ne bi mogao da se takmiči na ovako visokom nivou", jasan je Rođ.

Španac se prisjetio najveće pobjede, ali i najgoreg poraza u Rafinoj karijeri.

"Najljepša, najemotivnija pobjeda je bila 2008. na Vimbldonu protiv Federera. Najgori poraz došao je 2014. u finalu Australijan opena protiv Stena Vavrinke", zaključio je Rođ.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније