Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Tenis

[ B92.net, objavila B.B. ]

03. 09. 2019. 08:18 >> 16:07

US OPEN

Rafa u četvrtfinalu nakon pobjede nad Čilićem

Šampion Rolan Garosa Rafael Nadal plasirao se u četvrtfinale US Opena pobjedom nad 22. nosiocem, Marinom Čilićem iz Hrvatske, 6:3, 3:6, 6:1, 6:3.

Španac je tako stigao do 40. četvrtfinala na Grend slem turnirima u karijeri, usput je izgubio set, ali je na kraju bio dominantan i zasluženo je među osam najboljih.

Čilić je igrao prilično dobro u početna dva seta, dobio je drugi i stigao do ravnoteže u meču, ali onda je Rafa podigao tempo, počeo je bolje da uzvraća servise i na kraju dobio meč.

Rafa je priznao da ga je Čilić propisno namučio u prva dva seta.

"U drugom setu sam osjećao da igram suviše u njegovim rukama. Imao je tu odlučnost da uđe u teren, udarao je snažno, poslije tog seta sam mislio da nešto moram da mijenjam. Počeo sam konačno da vraćam drugi servis u teren, to je donijelo promjenu", smatra Rafa.

Njegov naredni protivnik je Argentinac Dijego Švarcman.

U tom intervjuu na terenu, Rafa je pričao i o specijalnom gostu, pošto je njegov meč sa tribina pratio golfer Tajger Vuds. Rafa voli golf, ali kaže da teško može da savjetuje Tajgera o golfu.

"Tajger ne treba nikakav savjet od mene! Iskreno, čast mi je da igram pred svima, ali pred njim je to posebna stvar. Nikad nijesam imao idole, ali ako za nekog mogu reći da jeste, onda je to on. Pratim svaki njegov udarac tokom godine, drago mi je da je ovde, on je legenda sporta. Čestitam mu zbog jednog od najvećih povrataka u sportu, osvajanja Mastersa ove godine. A što se tiče mog golfa, pa bolje je ako Tajger ne vidi moj sving! Možda izgubi ritam poslije toga", našalio se Nadal na kraju razgovora.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније