Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Tenis

[ n1; Objavila: M.M ]

12. 08. 2019. 08:03   >>  08:02

WTA LISTA

Osaka se vratila na prvo mjesto, Serena osma

Naomi Osaka se poslije Rodžers kupa vratila na prvo mjesto WTA liste, a zbog poraza u drugom kolu Ešli Barti je pala na drugo mjesto.

Iako je ispala u četvrtini finala Rodžers kupa od Serene Vilijams Naomi Osaka je ponovo prva teniserka svijeta. Ona ima 6417 poena, dok ove sedmice Ešli Barti ima 6256 WTA poena. Australijanka je ispala u drugom kolu Rodžers kupa od kasnije pobjednice turnira Bjanke Andresku. 

Od treće do sedme pozicije na WTA listi nema izmjena, a na tim pozicijama su Karolina Pliškova, Simona Halep, Kiki Bertens, Petra Kvitova i Elina Svitolina. Serena Vilijams je ulaskom u finale Rodžers kupa došla do osme pozicije na svijetu sa 3995 poena.

Bjanka Andresku je inače pobjedom u Kanadi napredovala čak 13 mesta na WTA listi pa je sada 14. igračica svijeta. 

Petra Martić je i dalje najbolje plasirana igračica iz regiona. Ona je 21. na svijetu dok je Dona Vekić pala za dvije pozicije pa je sada 26. na listi.

Ivana Jorović je najbolje plasirana srpska teniserka. Ona je na 92. poziciji na WTA listi i u odnosu na prošlu nedjelju izgubila tri pozicije. Aleksandra Krunić je napredovala za jednu poziciju i sada je 98. na svijetu. 

Slovenija ima dvije igračice među najboljih 100, a to su Polona Hercog i Tamara Zidanšek. One su na pozicijama 54 i 62. Danka Kovinić iz Crne Gore je 117. na svijetu, a u odnosu na prošlu sedmicu je izgubila tri pozicije. 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније