Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Tenis

Sport klub [ Objavio: O.Z. ]

11. 08. 2019. 18:29 >> 18:31

MAREJ SMATRA

"Velika trojka" će na vrhu biti još dvije godine

Dominacija Novaka Đokovića, Rafaela Nadala i Rodžera Federera trajaće bar još dvije godine, smatra Endi Marej.

Britanac će se na mastersu u Sinsinatiju vratiti takmičenju u singlu, pošto je u januaru drugi put operisao kuk. U njegovom odsustvu, nije se mnogo toga promijenilo u tenisu pošto je 'Velika trojka' nastavila da osvaja najveće turnire.

"Moglo bi nešto da se promijeni u narednih nekoliko godina. Možda u narednih godinu i po do dvije", kazao je Marej. "Vjerujem da će se mladi probiti, mada to ne znači da niko od starijih momaka neće moći da osvoji Slem. Neko od mladih će doći do vrha i tu ostati".

Đoković, Nadal i Federer su zajedno osvojili 160 'velikih titula', odnosno imaju 54 Gren slema, 95 pehara sa turnira iz serije 100 i 11 trofeja na Završnom mastersu.

Ipak, Marej očekuje da ih uskoro na 'prijestolu' zamijene Felik Ože Alijasim, Stefanos Cicipas i Aleksandar Zverev.

"Dopada mi se kako Feliks igra, fizički je snažan i izgleda mentalno snažan. I dalje je mlad, treba mu vremena. Cicipas ima dobar stil, zanimljivo je gledati ga. Zverev ima dosta potencijala, što je već i pokazao."

U prvom kolu Sinsinatija Marej će igrati protiv Rišara Gaskea.

Marej još nije potvrdio hoće li u pojedinačnoj konkurenciji igrati na US Openu, ali je potvrdio da će biti u žrijebu u Žuahaju i Pekingu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније