Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Tenis

[ Beta; Objavila: M.M ]

09. 08. 2019. 10:10 >> 10:06

ŠPANSKI TENISER

Nadal oborio rekord Federera po broju pobjeda na mastersima

Španski teniser Rafael Nadal plasirao se u četvrtfinale Rodžers kupa, pošto je prošle noći pobijedio Argentinca Gvida Pelju sa 6:3, 6:4.

Branilac titule je tako stigao do 379. pobjede na turnirima iz Masters serije, čime je oborio rekord Švajcarca Rodžera Federera.

Uslovi za igru su bili teški zbog vjetra, Nadal je priznao da baš ne uživa u tome, ali i da istovremeno voli izazov koji takvi uslovi iziskuju.

"Bilo je teško zbog vjetra, ali navikli smo da igramo u ovakvim uslovima. Naravno da je bolje igrati kad nema ovakvog vjetra, ali je istovremeno i prelijepo jer tada igrač mora da se prilagodi i bude potpuno mentalno fokusiran. Naravno, volio bih da je bilo drugačije, ali na neki način sam uživao", rekao je Nadal.

Nadal će se za plasman u polufinale boriti s Italijanom Fabijom Fonjinijem koji je eliminisao Adrijana Manarina sa 6:2, 7:5.

"Fabio ima sjajnu sezonu, jednu od najboljih u karijeri, ako ne i najbolju. Moraću da odigram dobro. Mislim da sam danas igrao bolje nego juče i nadam se da ću u narednom meču biti bolji. To je ono što je potrebno ako želim da prođem dalje", rekao je Nadal.

U četvrtfinale Rodžers kupa plasirao se i Španac Roberto Bautista Agut koji je sa 7:5, 7:5 pobjedio Francuza Rišara Gaskea. U narednom kolu ga čeka još jedan Francuz, Gael Monfis. On je u osmini finala lako pobjedio Poljaka Huberta Hurkača - 6:4, 6:0.

U preostala dva četvrtfinala sastaće se Dominik Tim i Danil Medvedev, odnosno Aleksander Zverev i Karen Hačanov.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније