Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Tenis

[ B92 ]

11. 09. 2013. 15:10 >> 15:17
1

DEJVIS KUP

Raonić: Ajvar, kajmak i ćevapčići

Predstojećeg vikenda teniseri Srbije i Kanade boriće se za finale Dejvis kupa, a dolasku u Beograd posebno se obradovao rođeni Podgoričanin Miloš Raonić.

Raonić predvodi tim koji je usko povezan sa Srbijom, Danijel Nestor je rođen u Beogradu, a roditelji Frenka Dančevića su iz Srbije.

Mladi kanadski teniser je poslije četiri godine ponovo u Beogradu, a u razgovoru sa novinarima istakao je da njegov tim može da pobijedi Srbiju.

"U ovom sportu je sve moguće. Što se mene tiče, siguran sam da ćemo pružiti maksimum. Rezultat će svakako zavisiti od nas", rekao je Raonić. 

Kanadski teniser crnogorskog porijekla podsjetio je da je odrastao u tradicionalnom okruženju koje njeguje kulturu sa ovih prostora. "Otac je uvijek vodio računa da ne zaboravimo našu tradicionalnu kuhinju. Uvijek je išao u prodavnice gdje mogu da se kupe jela kao što su ajvar, kajmak i ćevapčići", naveo je Raonić.

Druga nada Kanade je još više povezana sa Beogradom, Danijel Nestor je rođen u Beogradu, a posebno dobro poznaje srpske igrače, prije svih Nenada Zimonjića sa kojim je dugo igrao u tandemu. 

"Zimonjić je veliki šampion, sjajan na servisu i svakako da nas očekuje velika borba u ovom meču", rekao je Nestor. 

Nestor kazao je da je Srbije favorit, ali da će njegov tim uraditi sve da ostvari što bolji rezultat. 

Selektor Kanade Martin Lorando prepustio je ulogu favorita Srbiji, naglasio je da ne može konkretno da govori o šansama jedne ili druge ekipe, ali da je Srbija očigledno u prednosti zbog Novaka Djokovića.

Žrijeb za duel Srbije i Kanade održaće se u četvrtak. U petak se igraju dva meča, u subotu dubl, a u nedelju su na programu još dva singl duela.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније